Ο καθένας ξέρει για τα οφέλη της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και την ικανότητά της να προσφέρει προστασία από όλα τα είδη των ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, το άσθμα και ορισμένους τύπους καρκίνου. Κάποια έρευνα έδειξε επίσης ότι όσοι ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή είναι 30% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη. Ενώ στην Πάρο έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουν το καλύτερο της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής. Με θαυμάσια επιλογή από ταβέρνες και εστιατόρια, μπορείτε να έχετε το πολύ καλύτερα φρέσκα θαλασσινά, ψητά ντόπια κρέατα και φρέσκα, οργανικά προϊόντα που καλλιεργούνται όχι περισσότερο από μερικά χιλιόμετρα μακριά. Η επιλογή του περιβάλλοντος είναι επίσης εξαιρετική. Όχι μόνο έχετε πολλές επιλογές παραθαλάσσια εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά μέρη για να φάτε στο εσωτερικό και στα ορεινά χωριά. Εάν, ωστόσο, ποθείτε μια γεύση από κάτι πιο εξωτικό, η Πάρος έχει επίσης πολλά εστιατόρια που προσφέρουν Ινδίας, Κίνας, Ταϊλάνδης και ευρωπαϊκή κουζίνα, καθώς και μενού σύντηξης. Παρακάτω είναι μια επιλογή μόνο μερικές από τις εξαιρετικές θέσεις στην Πάρο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές απολαύσεις σε μια όμορφη τοποθεσία στο νησί.
Εστιατόρια στην Παροικιά:
Πορφύρας. Ταβέρνα θαλασσινών βρίσκεται μπροστά από το λιμάνι στην παραλιακή οδό, κοντά στο Βιδάλης Σούπερ μάρκετ, ανάμεσα στην αποβάθρα και το Ταχυδρομείο. Ήταν η πρώτη ψαροταβέρνα που είχε ανοίξει στην Πάρο περίπου πριν από 15 χρόνια και είναι το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο σε πολύ λογικές τιμές. Το εστιατόριο είναι αρκετά μικρό, με εσωτερικό καθιστικό και τραπέζια κάτω από την πέργκολα στην αυλή. Ο ιδιοκτήτης, ο Γιάννης, καλλιεργεί τα δικά οστρακοειδή του, ενώ ο γιος του κάνει καταδύσεις καθημερινά για φρέσκα μύδια, αχινούς και στρείδια για να δελεάσει τον ουρανίσκο σας. Όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο. Οι επιλογές του μενού διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και το αλίευμα, αλλά πάντα θα βρείτε ενδιαφέροντα πιάτα που μαγειρεύονται στην εντέλεια.
Λεβαντής. Ένα μαγευτικό εστιατόριο στον κήπο που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Παροικιάς, στην οδό Market. Είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια στην Πάρο. Στην αυλή του έχει ένα αμπέλι που είναι περίπου 200 ετών. Ο ιδιοκτήτης και σεφ, Γιώργος Μαυρίδης, προσφέρει μοναδικά πιάτα που επηρεάζονται από τη κουζίνα της μεσογείου, της Ασίας και της Δύσης. Συστατικά είναι θαυμάσια φρέσκα, τοπικά προϊόντα και Γιώργος μεγαλώνει τα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη σεζόν και να συγχαρώ τα πιάτα του. Μια γεύση του τι θα μπορούσε να αναμένει δίνεται παρακάτω, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εκεί πολύ αργά, επειδή ορισμένα φαγητά, όπως κέικ του για την ημέρα ή δελεαστικό σούπες και ορεκτικά ξεπουλήσουν γρήγορα. Καθώς και καθημερινές σπεσιαλιτέ ρεπερτόριό του περιλαμβάνει τέτοια πράγματα όπως φούρνο ψημένο αρνί έλασης σε αμπελόφυλλα με φρέσκα μυρωδικά και φέτα, σερβίρονται με φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα μέντας για να tantalize γεύση σας. Ή δοκιμάστε χυμώδεις ψητό φιλέτο μοσχάρι με τυρί πολέντα τραγανό κατσικίσιο & μαύρο aioli ελιάς. Αν τα ψάρια είναι η επιλογή σας, στη συνέχεια, καρυκευμένο-τρίβονται σολομού με μείωση γαρύφαλλο, σαλάτα herbed φακές και ψητά κολοκυθάκια ή φιλέτο λαβράκι με ρεβίθι, κόλιανδρο και το ελαιόλαδο σάλτσα λάδι, τζίντζερ, κοκκινιστό μάραθο και πράσινο ρύζι - και οι δύο θα σας φυσήξει μακριά. Χορτοφαγικές επιλογές είναι εξίσου πεντανόστιμα όπως αρωματικά κουσκούς με ψητά λαχανικά, ψητό μπανάνα και πράσινο ζωμό Χαρίσσα. Η σειρά από πεντανόστιμα γλυκά είναι εξίσου αδύνατο να αντισταθεί και ένα γεύμα έξω σε Lavantis θα είναι κάτι που θα ήθελα να επαναλάβω και πάλι. Η λίστα κρασιών είναι πλούσιο και έχει πολλά ωραία τοπικά και εθνικά κρασιά .Lavantis είναι σίγουρα ένα εστιατόριο για να επισκεφθείτε αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά για μια αλλαγή.

Το Happy Πράσινη Cow. Μια πολύ επιτυχημένη χορτοφαγικό εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα δρομάκι στην παλιά πόλη. Αν είστε χορτοφάγος, ή απλά θέλουν μια αλλαγή από το μουσακά ή σουβλάκι, τότε αυτό είναι το μέρος για να δοκιμάσετε. Το μενού είναι πλούσιο με περίπου 30 διαφορετικά πιάτα που προσφέρονται κάθε μέρα. Υπάρχουν επίσης ορισμένα πιάτα με ψάρι και κοτόπουλο, αλλά τα περισσότερα από τα τρόφιμα είναι χορτοφάγος με γεύσεις της ελληνικής, του Μεξικού, ιταλικά και κινέζικα. Η διακόσμηση αντανακλά αυτή την εθνοτική σύνθεση? είναι φωτεινά και χαρούμενα με κόκκινο τοίχους και πολλά χρυσή διακόσμηση. Οι τοίχοι είναι κρεμασμένα με μια συλλογή από έργα τέχνης και λαϊκός άφθονο χαμογελώντας πράσινο αγελάδων. Το Happy Πράσινη Cow διαθέτει επίσης μια εξαιρετική λίστα κρασιών που περιλαμβάνει ντόπιο κρασί από την Πάρο, καθώς και από όλη την Ελλάδα. Το σπίτι κόκκινο κρασί είναι ιδιαίτερα καλή. Το δημιουργικό μενού περιλαμβάνει τέτοια γαστρονομικές απολαύσεις όπως υπέροχα πρωτότυπο και ουσιαστική σαλάτες. Δοκιμάστε «Αμβροσία Σαλάτα 'ένα ευχάριστο πράσινη σαλάτα με ένα κάλυμμα του θερμού γκοργκοντζόλα, κουκουνάρι και σάλτσα cranberry ή« Fantasia »εποίησαν από μια ποικιλία από πράσινη σαλάτα λαχανικών σε συνδυασμό με αποξηραμένα σύκα, λιαστή ντομάτα και τυρί από την Πάρο. Αν τρώτε θαλασσινά στη συνέχεια τις γαρίδες τίγρης στην βότκα, το πιπέρι, αμύγδαλα και σάλτσα βασιλικού, ή μάνγκο, ψητό φυστίκι, λεμονόχορτο, καρύδας και κρέμα σάλτσα είναι εξαιρετική και θα tantalize πραγματικά γεύση σας. Όποια και αν είναι το γούστο σας και τις προτιμήσεις σας θα χαλάσουν για την επιλογή σε τεράστια μενού τους. Όλα θα σας δελεάσει.
Impasto είναι μια εξαιρετικά καλή πιτσαρία που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Παροικιάς και ένα βήμα μακριά από όλα τα νυχτερινά κέντρα. Είναι ένα πολύ λογικές τιμές, και καθώς έχει τραπέζια στην παραλία, απέναντι από το πεζόδρομο, προσφέρει επίσης μια υπηρεσία πάρει πίτσα-από-τη φέτα. Οι πίτσες ετοιμάζονται μπροστά σας από το φιλικό και εξυπηρετικό ιδιοκτήτες. Η διακόσμηση είναι παραδοσιακά ιταλικά με πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες καρφώθηκε στον τοίχο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα αν θέλετε ένα καλό γεύμα πλήρωσης με χαμηλό προϋπολογισμό.
Ελαία βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, δίπλα στο Ταχυδρομείο, με υπέροχη θέα απέναντι από το δρόμο προς τη μαρίνα.