Ομάδα είκοσι μαθητών με τη συνοδεία τριών συνολικά εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Πάρου επισκέφτηκε το Βερολίνο της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κινητικότητας «KA122-VETΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» του Erasmus+. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν την: «Λειτουργία και συντήρηση δικτύων φυσικού αερίου βιομηχανικών και μεγάλων εμπορικών εγκαταστάσεων» που παρέχει ο εκπαιδευτικός φορέας UVEGmbH στο Βερολίνο. Το πρόγραμμα διήρκεσε 20 ημέρες με μαθητές των τομέων: Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού και Μηχανολογίας.

Ήταν εξαιρετική εμπειρία, τόσο από πλευράς επιμόρφωσης όσο και γνωριμίας με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Γνωρίσαμε:

  • Την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση σε ένα φορέα της Γερμανίας.
  • Την επαγγελματική ανέλιξη και την απορροφητικότητα των νέων στην αγορά εργασίας.
  • Την «πράσινη ενέργεια» και πως λειτουργεί σε επίπεδο Ξενοδοχειακών μονάδων, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη (με επισκέψεις πεδίου).
  • Τα ενεργειακά και παθητικά κτίρια.
  • Πολιτιστικά και τεχνολογικά μουσεία

 

Τα Σαββατοκύριακα έλαβαν χώρα πολιτιστικές επισκέψεις σε πόλεις της Γερμανίας, καθώς και ξεναγήσεις σε Μουσεία και ιστορικούς χώρους.

Η φιλοξενία και η οργάνωση ήταν άψογες και ευελπιστούμε να συνεχιστούν ανάλογες δράσεις από το σχολείο μας τα επόμενα χρόνια.